Releasedatum en nieuwe Pokémon aangekondigd in Nintendo Direct

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Releasedatum en nieuwe Pokémon aangekondigd in Nintendo Direct

Fans zitten met smart te wachten op de nieuwe Pokémongames en dit najaar verschijnen dan eindelijk Pokémon Sword en Shield. Er was nog niet veel informatie bekendgemaakt, maar dankzij een Nintendo Direct die vandaag plaatsvond, hebben we wat fijne nieuwe informatie.

Tijdens de Nintendo Direct kregen we nieuwe beelden van de Galar-regio te zien. We maken kennis met diverse personages, nieuwe Pokémon en de natuur en steden die de regio rijk is. Wat opvalt is het nieuwe cameraperspectief, want je kunt voor het eerst in een Pokémon-RPG vrij rondkijken met de camera. Dit moet een meer open gevoel geven.

Dit werd er vertelt tijdens Nintendo Direct

Op basis van de beelden lijken Pokémon Sword en Shield een gevarieerde wereld te bieden met grote steden, bossen, graslandschappen en rivieren waarin wilde Pokémon te vinden zijn. Masuda en Ohmori van Game Freak laten ons weten dat de Gyms in dit deel een make-over zullen krijgen. De stadiums zijn groter dan ooit en volledig gevuld met toeschouwers. De sfeer moet op die van een voetbalstadion lijken, met veel gejuich en gejoel.

Pokémon 
 Pixel Vault

De heren schakelen ons door naar James Turner, de art director van de game. Hij laat ons kennismaken met enkele nieuwe Pokémon. De schaapachtige Woolo, die door dorpelingen wordt gehouden vanwege diens vriendelijke natuur en prachtige vacht, de bloemachtige Gossifleur en diens evolutie Eldegoss die wat weg heeft van een paardenbloem. Verder ontmoeten we Drednaw, een Pokémon met enorme kaken en Corviknight, een donkere Pokémon die ons naar elke eerder bezochte stad kan brengen. Uiteraard komen ook de oude en bekende Pokémon terug in dit nieuwe deel.

Wat is Dynamax?

In de afgelopen paar games van de franchise maakten we kennis met de Mega Evolution en het gebruik van Z-Power moves. Pokémon Sword en Shield krijgen ook een eigen gimmick genaamd Dynamax. Dit is een verschijning die tijdens gevechten gebruikt kan worden en dit maakt je Pokémon gigantisch groot. Dit is natuurlijk niet zonder reden, je Pokémon wordt er ook een stuk sterker van en het kan net dat beetje extra zijn om je vijanden te verslaan. Dit fenomeen duurt slechts drie beurten, waarna je Pokémon weer krimpt.

Daarbij zijn er locaties in de wereld waar men een wilde Dynamax Pokémon tegen kan komen. Dit gaat echter niet zomaar, maar dit kan worden gedaan door middel van de Max Raid Battle. Spelers kunnen met zijn vieren aansluiten op elkaar, zowel lokaal als online. Samen kunnen ze dan de strijd aangaan tegen de Dynamax-Pokémon. Slechts een van de spelers kan zelf Dynamax gebruiken tijdens het gevecht, dus een goede samenwerking is belangrijk.

Pokémon 
 Pixel Vault

Belangrijke details

Nu zijn Pokémon wel belangrijk in de game, maar personages natuurlijk ook. Daarom laat Game Freak ons vast kennismaken met enkele personages. Zo is er de champion Leon. Zoals zijn titel al zegt, is hij de sterkste trainer van de Galar-regio. De jonge Hop wordt jouw grootste rivaal en gaat op dezelfde dag als jij op avontuur. Beiden worden jullie ondersteund door Professor Magnolia en haar assistent en tevens kleindochter Sonia. Ook maken we kennis met de gymleader Milo, die de grasgym in Zalar leidt.

Nu mag het natuurlijk niet ontbreken aan legendarische Pokémon en aan het eind van de Nintendo Direct werden die dan ook kort getoond. We zien de wolfachtige Zacian, die rondloopt met een zwaard in zijn bek, en zijn tegenhanger Zamazenta die een enorme schild als baard heeft. Verdere details over deze Pokémon ontbreken nog.

De Nintendo Direct eindigt met het laten vallen van de releasedatum. Pokémon Sword, Shield en een bundel van beide games verschijnen op 15 november 2019.