Releasedatum consoleversie Monster Hunter: World bekend

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Releasedatum consoleversie Monster Hunter: World bekend

In een persbericht heeft Capcom laten weten wanneer de release van Monster Hunter: World gaat plaatsvinden. Deze releasedatum gaat gelden voor de PlayStation 4- en Xbox-One editie. De pc-versie laat nog even op zich wachten.

Op 26 januari 2018 zijn de PlayStation 4- en Xbox One-versie speelbaar. De pc-versie echter wordt op een later moment aangekondigd. Naast deze mededeling heeft Capcom een nieuwe trailer online gezet. In deze trailer kunnen we onder andere de omgevingen zien en de basis van waaruit je als speler kunt opereren.

Monster Hunter: World werd tijdens de E3 in juni aangekondigd. Het is daarnaast de eerste Monster Hunter-game die op hetzelfde moment wereldwijd gereleased wordt. Eerder kregen vooral de Aziatische landen een eerdere releasedatum. De game geeft de mogelijkheid om met vier spelers te spelen via het zogeheten drop-in multiplayer. Dit is erg handig als je een solospeler bent en alleen hulp wilt bij moeilijke stukken.

In Monster Hunter: World kun je als speler op monsters jagen en je vaardigheden verbeteren. Met de loot die je vindt kun je allerlei wapens, uitrusting en upgrades maken om zo de grotere monsters uit te schakelen. De omgevingen gaan een belangrijke rol spelen in Monster Hunter: World. Je kunt deze namelijk in je voordeel gebruiken om allerlei monsters uit te schakelen.

Monster Hunter: World wordt op 26 januari 2018 uitgebracht. De datum voor pc-versie is nog onbekend.