Releasedatum Cities: Skylines-uitbreiding aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum Cities: Skylines-uitbreiding aangekondigd

De nieuwe uitbreiding voor Cities: Skylines, Green Cities, wordt op 19 oktober uitgebracht. De uitbreiding zal te spelen zijn op de pc en zal 12,99 euro kosten.

De releasedatum werd bekend gemaakt met een nieuwe trailer. In de trailer is het contrast tussen de oude en nieuwe steden goed zichtbaar. Ontwikkelaar Colossal Order wil er met de uitbreiding voor zorgen dat spelers meer diverse steden kunnen creëren en wil spelers de vrijheid te geven om een milieuvriendelijke stad te maken.

Cities: Skylines – Green Cities heeft een aantal nieuwe elementen. Zo bevat de uitbreiding meer dan tweehonderd nieuwe gebouwen (waarvan een aantal milieuvriendelijk zal zijn) en elektrische auto’s. Ook wordt er een sectie met nieuwe visuele opties toegevoegd en worden er drie nieuwe scenario’s toegevoegd. Tot slot komt er een gespecialiseerde optie voor alle stadszones en krijgt Chirper een nieuwe hoed.

Het is inmiddels al meer twee jaar geleden sinds de originele game uitkwam op de pc. Sindsdien zijn er verschillende uitbreidingen verschenen voor het spel. Zo kwamen eerder After Dark, Snowfall, Natural Disasters en Mass Transit uit en verscheen de game eerder dit jaar nog voor PlayStation 4 en Xbox One.

Of de uitbreiding ook uit zal komen voor de PS4 en Xbox One, is niet bekend.