Releasedatum Battlefield 5 met een maand uitgesteld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum Battlefield 5 met een maand uitgesteld

DICE heeft gemeld dat Battlefield 5 een maand later gelanceerd wordt dan gepland. Dit is volgens de ontwikkelaar te wijten aan de finishing touches die het wil doen aan de gameplay. De game was gepland voor 19 oktober 2018, maar komt nu uit op 20 november van dit jaar.

Battlefield 5 is vanwege verbeteringen aan de gameplay met een maand uitgesteld. Volgens de General Manager van DICE, Oskar Gabrielson, hebben spelers verschillende verbeterpunten aangekaart. Hier gaat de ontwikkelaar gehoor aan geven, maar dat heeft een latere releasedatum als gevolg. Gabrielson zegt complimenten te hebben gekregen van spelers en wil daaraan vasthouden door te luisteren naar de gemaakte suggesties. Hij zegt dit te willen laten zien tijdens de open bèta die vanaf 6 september ingaat.

In de verklaring op de website van Electronic Arts wordt ook de Tides of War live service genoemd. Daarvan willen de uitgever zeker weten dat het aan het niveau van de Battlefield 5-verwachtingen voldoet. Dit is ook een van de redenen om de game een maand uit te stellen. Gabrielson zegt er liever langer over te doen om de potentie van Tides of War goed te laten overkomen.

In oktober is het erg druk met releases van grote games. Zo komt Call of Duty: Black Ops 4 op 12 oktober uit en Red Dead Redemption 2 wordt op 26 oktober gereleased. Battlefield 5 zal dus ook minder last hebben van concurrentie met een release op 20 november.