Releasedatum Anthem uitgesteld naar lente 2019

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Releasedatum Anthem uitgesteld naar lente 2019

De laatste tijd gingen er een aantal geruchten rond dat Anthem uitgesteld werd. EA heeft deze vandaag bevestigd en een nieuwe datum aangekondigd.

Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we Anthem ergens in de lente van 2019 verwachten. De baas van EA, Andrew Wilson, geeft daarbij wel de kanttekening dat de game niet uitgesteld is, maar wat extra tijd krijgt om het ontwikkelingsproces beter te laten verlopen.

Volgens Seeking Alpha benoemt Wilson het feit dat deze nieuwe datum vooral gericht is op het uitbalanceren van een aantal zaken en niet of het product er al helemaal klaar voor is. De ontwikkeling gaat erg goed en we hebben dan ook alle vertrouwen in de nieuwe datum.

In Anthem speel je een freelancer die doormiddel van pakken met de naam Javalins een open wereld gaat verkennen. Deze pakken kun je allerlei wapens of vaardigheden geven, waardoor je bijvoorbeeld sneller kunt rennen. Momenteel zijn er twee klassen bekend. De Ranger die erg uitgebalanceerd is en de Colossus die vooral groter en zware bepantsering heeft. De game krijgt uiteindelijk een single-player en een co-op multiplayer modus.