Release Anno 1800 uitgesteld naar april

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Release Anno 1800 uitgesteld naar april

Het strategische Anno 1800 moest op 26 februari 2019 verschijnen. Hier komt echter verandering in. Dat lieten ontwikkelaar Blue Byte en uitgever Ubisoft weten via een blogbericht. De game verschijnt nu op 16 april.

In het blogbericht zeggen de makers dat het uitstellen van de release een moeilijke keuze is. Momenteel zijn beide bedrijven erg blij met hun progressie, maar ze vinden dat er nog veel werk verricht moet worden aan deze titel. De release verschuiven is een noodzakelijke keuze om aan de verwachtingen te voldoen van de fans.

Om spelers toch tegemoet te komen organiseert Blue Byte volgende week een gesloten bèta. Deze bevat geen geheimhoudingsovereenkomst waardoor spelers vrij zijn om er met iedereen over te praten of gameplay te tonen via een stream. Voorwaarden om mee te doen zijn er momenteel nog niet. Later komt de maker hierop terug.

Wanneer Anno 1800 verschijnt op 16 april eindigt het niet. Blue Byte heeft nog enkele “coole” ideeën voor content na de release. Verder hopen de makers op het begrip en het geduld van de fans voor deze beslissing.