Regisseur Niki Caro deelt eerste foto van live-action film Mulan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Regisseur Niki Caro deelt eerste foto van live-action film Mulan

Gisteren kondigde Walt Disney de start aan van de opnames van de live-action film Mulan. Vandaag deelt regisseur Niki Caro al een eerste foto op haar Instagram die ze heeft gemaakt op de filmset.

De foto die Caro deelt, heeft als bijschrift: ‘reflection’. De foto laat een scene zien die herkenbaar is van de animatiefilm uit 1998. Het is de scene waar hoofdrolspeler Mulan het nummer ‘reflections’ zingt. De rol van Hua Mulan zal gespeeld worden door Liu Yifei (The Forbidden Kingdom, Once Upon a Time).

Zij zal vergezeld worden door Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story)  die Commander Tung zal gaan spelen. De rol van The Emperor zal door niemand minder dan Jet Li worden gespeeld. Andere acteurs die we in de live-action film zullen zien zijn: Jason Scott Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny); Yoson An (The Meg); Utkarsh Ambudkar (Pitch Perfect) en Rosalind Chao (Star Trek: Deep Space Nine).

Mulan gaat over een jonge, onverschrokken vrouw die zich voordoet als een man in het leger van China. Wanneer er oorlog in China heerst, besluit de keizer dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijk leger. Op het moment dat de vader van Mulan wordt opgeroepen om de keizer in het leger te dienen, neemt Mulan zijn plaats in als Hua Jun en wordt ze één van China’s grootste strijders ooit.

De Disney animatie ‘Mulan’ uit 1998 was genomineerd voor een Oscar en twee Golden Globe Awards