Regisseur Deadpool bindt zich aan Sonic the Hedgehog-film

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Regisseur Deadpool bindt zich aan Sonic the Hedgehog-film

Tim Miller, die sommigen van ons wellicht kennen als de regisseur van de Deadpool-film die dit jaar verscheen, heeft alweer een nieuw project op het oog. Terwijl hij nog maar net afstand heeft genomen van de Deadpool-sequel lijkt het er sterk op dat Miller de overstap van comics naar games verfilmen heeft gemaakt. Samen met oud collega Jeff Fowler gaat Miller namelijk een live action/CG geanimeerde Sonic the Hedgehog-film produceren.

De film over de vliegensvlugge blauwe egel met zijn tweestaartige compagnon Tails zal onder de banier van Sony Pictures moeten verschijnen volgens Hollywood Reporter, die het nieuws wereldkundig heeft gemaakt. Getrouw aan de games zal de film draaien om Sonic en consorten, die alles op alles zetten om de snode plannen van Dr. Eggman Robotnik en zijn nimmer afnemende ambitie om de wereld te veroveren te dwarsbomen.

Miller en Fowler worden vergezeld door Neal H. Moritz, die eerder zijn medewerking verleende aan de Fast & the Furious-films. Mortiz lijkt dus al de nodige ervaring te hebben met het produceren van films waarin snelheid een grote factor speelt. Voor Fowler vormt de Sonic-film een nieuwe uitdaging gezien het zijn debuut zal vormen op het gebied van regisseren, op de korte film Gopher Broke na. Toch heeft Miller er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.

Jeff is een geweldige regisseur met sterke instincten voor verhaal. De wereld van Sonic vormt voor hem een perfecte gelegenheid om zijn ervaring in animatie naar een nieuw niveau te tillen en een nieuwe dimensie naar het iconische personage te brengen.