Reggie Fils-Aimé laat de Nintendo 3DS nog niet (helemaal) vallen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Reggie Fils-Aimé laat de Nintendo 3DS nog niet (helemaal) vallen

In de Nintendo Direct tijdens E3 2018 waren nieuwe 3DS-games pijnlijk afwezig in de line-up van de Japanse gigant. Alle aandacht ging uit naar de Nintendo Switch en dat deed eerdere vermoedens dat Nintendo de 3DS wil laten vallen weer oplaaien. In een interview met Game Informer laat Reggie Fils-Aimé weten dat dit absoluut niet het geval is.

Reggie Fils-Aimé is de president van Nintendo Amerika en sprak met Game Informer over de 3DS. In het interview benadrukt hij dat Nintendo de handheld gewoon blijft ondersteunen tot in ieder geval 2019:

It’s a strategy that’s working, and we’re going to continue to support that platform. We have more games coming, and certainly into 2019, we see it as a key part of our business.

Helaas gaat het interview niet in op wat de plannen voor na 2019 zijn. Het kan zijn dat er dan een opvolger komt, maar er blijft een mogelijkheid dat de 3DS het laatste echte handheldsysteem is dat we voorlopig gaan zien van Nintendo. Het portfolio aan smartphonegames wordt namelijk wel langzaam maar zeker uitgebreid en het is geen geheim dat de Switch ook populair is om als handheld te gebruiken.

Daar komt bij dat de volgende grote Pokémon RPG naar de Switch komt in 2019 en er wordt geen woord gerept over een mogelijke 3DS-versie. Het is dus even afwachten welke grote titels we nog kunnen verwachten in het komende anderhalf jaar voor de handheld en wat er daarna gebeurt blijft erg onzeker.