“Red Dead Redemption vernieuwde western games”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Red Dead Redemption vernieuwde western games”

Take-two interactive, moederbedrijf van Rockstar Entertainment, meldde tijdens een bericht naar aandeelhouders dat Red Dead Redemption het western genre nieuw leven zou hebben ingeblazen. Red Dead Redemption is meer dan 13 miljoen keer over de toonbalk gegaan en kreeg lovende kritieken toen de game uit kwam van fans en recensenten.

Hoewel er op het moment van schrijven nog geen bericht is over een eventueel vervolg op de succesvolle open wereld-game heeft Take-Two topman Strauss Zelnick eerder aangegeven dat Red Dead Redemption een “permanente” franchise zou zijn in het assortiment, en vergeleek hij de serie met de James Bond film franchise.

Red Dead Redemption is in 2010 ontwikkeld door Rockstar San Diego en sindsdien wordt het bedrijf nauw gevolgd door liefhebbers van de game. Onlangs werd bekend dat er 37 nieuwe banen vrij kwamen bij de ontwikkelaar, wat aangeeft dat er een groot project in de pijpleiding kan zitten. Of het in dit geval gaat om een vervolg op Red Dead Redemption is moeilijk te bepalen omdat er weinig informatie naar buiten is gelaten over wat de verschillende posities precies in houden.