Red Dead Redemption een blijvende franchise volgens uitgever

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Red Dead Redemption een blijvende franchise volgens uitgever

Tijdens de Cowen and Company Analyst-conferentie vertelde Take-Two topman Strauss Zelnick meer over de status van het vervolg op Red Dead Redemption: waarom het bedrijf kieskeurig is met betrekking tot de games die ze uitbrengen en waarom ze relatief specifieke doelgroepen aanhouden, in tegenstelling tot concurrenten.

Zelnick: “Het risico van het zomaar uitgeven van meerdere games is dat je uiteindelijk je eigen releaseschema vol gooit en dat is niet echt wat consumenten willen. Consumenten willen beter, niet meer. Dus onze selectieve aanpak, die we rond 2007 begonnen zijn, blijkt z’n vruchten af te werpen. Momenteel hebben we meer voor elkaar gekregen met die benadering; we hebben één nieuwe succesvolle franchise geïntroduceerd per jaar en dat wil ik graag zou houden omdat ik het dan heb over permanente franchises, maar niet alles zal een blijvertje zijn. Sommige van onze grote goede series zullen hun charme verliezen en sommigen zullen hopelijk permanent blijken te zijn”.

Als voorbeelden van dergelijke franchises noemde Zelnick grote namen als de Grand Theft Auto-serie, de Borderlands-games en Red Dead Redemption. “Ik weet wel ongeveer welke ik als permanent kan verzekeren. Het is duidelijk dat GTA een grote franchise blijft zolang we deze geweldige kwaliteit kunnen leveren. Hetzelfde geldt voor de Red Dead-serie en ook Borderlands, NBA en anderen”. Het is typisch dat Zelnick een uitspraak over de Red Dead-series doet. Ondanks het feit dat ontwikkelaar Rockstar z’n lippen stijf op elkaar houdt, komen er steeds meer tekenen die wijzen op een aanstaand vervolg op Red Dead Redemption.