Red Dead Redemption 2 bevat zestig uur gameplay

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Red Dead Redemption 2 bevat zestig uur gameplay

Het duurt niet lang meer en dan kunnen we eindelijk aan de slag met het nieuwe deel van Red Dead Redemption. Op basis van de lengte van eerdere Rockstar-games viel al te verwachten dat Red Dead Redemption 2 een uitgebreide game zou worden. De vraag was alleen: hoe lang? In een interview laat studiobaas Dan Hourser nu weten dat we ons ongeveer zestig uur kunnen gaan vermaken met de game.

Houser vertelt over de lengte van Red Dead Redemption 2 in een interview met Vulture. In dat interview geeft hij aan dat de game oorspronkelijk 65 uur aan gameplay zou tellen. Op het laatste moment schrapte de ontwikkelaar echter om uiteenlopende redenen nog vijf uur aan content. Zo voelde bepaalde content als overbodig aan en daarbij waren er missies die simpelweg niet goed werkten:

[T]hey were never going to work technically or be quite slick enough, or they felt superfluous. We removed a mission on a train where you had to deal with bounty hunters, because it was fun at first, but then it wasn’t.

Hoewel Rockstar er dus voor probeert te zorgen dat de game niet onnodig lang aanvoelt, is er met zestig uur aan content nog voldoende te genieten. Naast de lengte van de game weten we inmiddels ook hoeveel ruimte we ervoor vrij moeten maken. Volgens de Microsoft Store gaat Red Dead Redemption 2 namelijk zo’n 90 GB aan schijfruimte kosten.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One.