Red Barrels trakteert gamers op demo Outlast 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Red Barrels trakteert gamers op demo Outlast 2

De liefhebbers van de survival-horror game Outlast die een PlayStation 4 of Xbox One bezitten, kunnen vanaf vandaag hun lol weer op. Ontwikkelaar Red Barrels heeft namelijk de demo van Outlast 2 beschikbaar gesteld. Heel erg lang dienen geïnteresseerden niet te wachten, de demo is namelijk slechts voor een beperkte tijd te downloaden.

De demo van Outlast 2 zal alleen gedurende de maand oktober te downloaden zijn, al zal deze na het verlopen van de maand wel gewoon speelbaar blijven volgens Red Barrels. Playstation 4 en Xbox One-bezitters kunnen meteen al aan de slag met de demo.

Dat we met een demo van de survival-horror game aan de gang kunnen, vormt voor de fans van het eerste deel een kleine pleister op de wond, nadat de studio heeft aangegeven de game te moeten uitstellen naar volgend jaar. Uiteraard was dat voor de ontwikkelaar niet het fijnste nieuws om te moeten brengen. Toch zag de studio zich genoodzaakt:

Het is niet het soort nieuws dat we ooit willen brengen. We zijn zo toegewijd aan de wereld die we hebben gebouwd en aan onze te gekke community dat we niet, met een goed geweten, een game kunnen uitbrengen die niet tot het extreme getest is.

Outlast 2 staat nu gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2017 en zal voor pc, Xbox One en PlayStation 4 verschijnen.

Update: Eerder stond in dit bericht dat de demo niet voor Xbox One beschikbaar is, dit is onjuist en aangepast.