Rechten voor Narnia-boeken in handen van Netflix

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Rechten voor Narnia-boeken in handen van Netflix

Streamingservice en producent Netflix heeft de rechten voor de Chronicles of Narnia-serie. Netflix en The C.S. Lewis Company hebben een meerjarige deal gesloten rondom de productie van films en televisieseries gebaseerd op de zeven boeken, geschreven door C.S. Lewis.

In een persbericht maken de twee partijen bekend dat er een meerjarige deal is gesloten voor de productie van verschillende televisieseries en films. Daarbij zullen alle films en series die binnen deze deal vallen overzien worden door Mark Gordon van eOne, met Douglas Gresham en Vincent Sieber als uitvoerende producenten. Specifieke plannen voor nieuwe films en series zijn nog niet bekendgemaakt in het persbericht.

C.S. Lewis schreef tussen 1950 en 1956 zeven boeken over de Kronieken van Narnia, waarvan sindsdien meer dan 100 miljoen exemplaren zijn verkocht, verspreid over 47 talen. Sinds 2005 is de serie weer in de spotlight beland door een succesvolle reeks aan films. Met de nieuwe deal is het voor het eerst dat de rechten voor alle zeven boeken bij hetzelfde bedrijf liggen buiten The C.S Lewis Company om.