Rebellion helpt gedupeerde kickstarters uit de brand

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rebellion helpt gedupeerde kickstarters uit de brand

Sommige mensen die geld hebben gedoneerd aan de game Woolfe liepen dankzij het faillissement van ontwikkelaar GRIN hun Kickstarter-beloningen mis. Rebellion heeft het IP overgenomen en zegt de belofte aan de donateurs alsnog te eren.

Het wordt steeds normaler om geld te doneren via crowdfunding, maar men vergeet vaak dat er de nodige risico’s aan verbonden zijn. Dat bleek maar weer in het geval van ontwikkelaar GRIN en hun (door Kickstarter gerealiseerde) game Woolfe. De game kwam uit, maar was niet het grote succes waar de mensen van GRIN op hadden gehoopt. Dit resulteerde in het faillissement van GRIN, voordat de studio een aantal beloningen kon geven waar mensen, die via Kickstarter geld hadden gedoneerd, recht op hadden. Het leek erop dat ze naar hun beloningen konden fluiten, maar Engelse studio Rebellion (bekend van o.a. Sniper Elite) blijkt de redder in nood.

Rebellion heeft het IP van Woolfe overgenomen en zegt dat ze alsnog achter de beloningen gaan waar mensen recht op hebben. Er is een FAQ opgezet voor de mensen die vragen hebben hoe dit in zijn werk zal gaan. CEO Jason Kingsley van Rebellion liet het volgende weten:

“Omdat we pas later in het Woolfe-project zijn ingestapt betekent niet dat we geen respect moeten hebben voor de mensen die het in de eerste plaats mogelijk hebben gemaakt. Als iemand geld heeft gedoneerd maar niet heeft gekregen waar ze recht op hebben, zullen we ons best doen om dat recht te zetten.”

Betekent dit dat we in de toekomst meer Woolfe kunnen verwachten? Niet per se, maar de kans is in ieder geval een stuk groter geworden.