Reaper of Souls verkoopt 2,7 miljoen exemplaren

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Reaper of Souls verkoopt 2,7 miljoen exemplaren

In een week tijd is het uitbreidingspakket voor Diablo 3 bijna 3 miljoen keer over de (digitale) toonbank gegaan. De teller van Diablo 3: Reaper of Souls staat na zeven dagen op 2,7 miljoen met het einde nog lang niet in zicht.

Hoewel het aantal niet zo indrukwekkend is als de cijfers van Diablo 3 (3,5 miljoen exemplaren in 24 uur), blijft het een aantal dat zeker winstgevend is voor Blizzard. CEO en mede-oprichter van Blizzard Mike Morhaime gaf een statement over het succes van Reaper of Souls:

“Met Reaper of Souls wilden we de nadruk leggen op wat mensen altijd geweldig vonden aan de Diablo-games: van de duistere gotische omgevingen tot de bergen van epic loot. We zijn blij om te zien dat de veranderingen die we hebben gemaakt zo goed bij gamers in de smaak vallen en we kijken ernaar uit om in de komende weken onze characters samen met anderen te levelen.”

Veel fans waren teleurgesteld met het derde deel in de Diablo-serie toen de game in 2012 uitkwam. Veel van de frustratie kwam vanwege de wekenlange inlogproblemen en een gestroomlijnde gameplay. Hoewel de game door de jaren heen verbeterd en getweakt werd, bleven fans (onnodig) negatief over de game. Sinds de release van Reaper of Souls lijken veel fans weer overstag te zijn gegaan.