Realm Royale start met betafase op de console

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Realm Royale start met betafase op de console

Realm Royale fungeerde eerst als een spelmodus in Paladins en verscheen daarna op de pc als een volwaardige titel. Aangezien battle royale spellen tegenwoordig erg in trek zijn, komt deze titel nu ook naar de console. Maar alvorens deze game het levenslicht kan zien, organiseren de makers een closed bèta. Deze vindt in de loop van volgende week plaats en zij die willen kunnen zich daar nu al voor inschrijven. 

Wat is Realm Royale nu precies? Realm Royale is een battle royale game, maar dan met een kleine twist. Zo speelt de titel zich af in een magische middeleeuwse wereld. Verder kiezen een spelers voor aanvang van een wedstrijd als welke klasse zij willen gaan spelen. Zij kunnen kiezen tussen een magiër, een sluipmoordenaar, een ingenieur, een boogschutter of een krijger.

Een ander verschil is hoe spelers doodgaan tijdens een match. Wanneer de levensmeter op nul komt te staan, gaan spelers niet dood, maar veranderen ze in kippen. Zij die dertig seconden als kip kunnen overleven, zullen weer tot leven komen. Makkelijk zal dit niet zijn, want alle aanvalskracht en pantser worden in deze gevederde staat afgenomen.

Zij die graag willen deelnemen, schrijven zich het best zo snel mogelijk in op de website, want de plaatsen zijn beperkt. De testfase vindt namelijk al in de loop van volgende week plaats voor PlayStation 4 of Xbox One.