Re-Logic viert feest: Terraria is twintig miljoen keer verkocht

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Re-Logic viert feest: Terraria is twintig miljoen keer verkocht

De ontwikkelaar achter de 2D sandbox-game genaamd Terraria onthulde dat er van de game al meer dan twintig miljoen kopieën zijn verkocht. Re-Logic voegt hieraan toe dat de game dit eigenlijk al eind vorig jaar behaald had. Om dit te vieren, plaatste het bedrijf een forumpost waarin allemaal interessante feitjes over de game stonden.

Terraria kwam uit in 2011 en deed er dus iets meer dan vijf jaar over om de twintig miljoen verkochte kopieën te bereiken. Toendertijd kon je de game alleen op de pc spelen. Het bevatte ongeveer 250 voorwerpen, 6 NPC’s, 20 vijanden, 3 eindbazen en 10 ecosystemen. Tegenwoordig kun je je vermaken met ongeveer 3800 voorwerpen, 25 NPC’s, 350 vijanden, 16 eindbazen, 9 ‘mini-bazen’ en 27 ecosystemen. Re-Logic heeft in deze vijf jaar ook een Export Mode en andere extra’s toegevoegd.

Daarnaast is de game ondertussen ook beschikbaar op bijna alle consoles van de vorige en huidige generatie, van de Xbox 360 tot de PlayStation 4. Hierbij zijn ze de handhelds niet vergeten en kun je Terraria ook op je PlayStation Vita of Nintendo 3DS spelen. De game is uiteindelijk ook te downloaden op je mobiele telefoon, ongeacht het systeem dat je gebruikt. Volgens Re-Logic hadden ze dit zonder de uitgever 505 Games allemaal niet kunnen doen.

De ontwikkelaar maakte bekend dat spelers de game alleen al in de laatste 18 maanden 8.5 miljoen keer hadden gekocht. Waarschijnlijk speelde hierbij het uitkomen van de game op meerdere platformen een grote rol. Re-Logic geeft aan dat ze nog niet klaar zijn met de game, dus in de toekomst kunnen we nog meer updates verwachten.