Razer lanceert Razer Game Store

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Razer lanceert Razer Game Store

Razer kennen we natuurlijk van zijn gamegerelateerde accessoires zoals muizen, keyboards, microfoons en muismatten. De laatste paar jaar traden ze ook in de wateren van gamelaptops, tablets en pc’s. Waar Razer zich nog afwezig hield, was het fungeren als een marketplace, maar hier komt verandering in.

Razer heeft zijn eigen digitale gamewinkel gelanceerd, genaamd Razer Game Store. Via deze winkel kun je product-keys kopen van games die je daarna kunt activeren in hun bijbehorende launcher. Dit kan dus Steam, Uplay, Origin, etc. zijn. De verkoopservice maakt gebruik van speciale kortingsacties waar de kopers vouchers krijgen waarmee zij andere Razer producten met korting kunnen verkrijgen.

Daarnaast krijgen gebruikers bij aankoop van producten ook zSilver, een virtuele token-eenheid die je in kunt ruilen voor Razer producten, mits je hiervan genoeg hebt gespaard.Tot slot duikt Razer ook in de virtuele valuta met hun eigen zGold. Deze valuta is direct te gebruiken om producten te kopen óf om om te ruilen naar zSilver. Momenteel kun je alleen nog maar transacties in de Razer Game Store voltooien via PayPal. Of de service in de toekomst iDeal gaat ondersteunen, is nog niet bekend.