Razer kondigt nieuwe Tiamat Headsets aan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Razer kondigt nieuwe Tiamat Headsets aan

Razer kondigt vandaag een tweetal nieuwe headsets aan onder de naam Tiamat, waaronder een 7.1 headset. De Tiamat 7.1 V2 is de headset met de meeste toeters en bellen en de welbekende groene lichtjes van Razer.

Razer komt met twee nieuwe headsets: de Tiamat 7.1 V2 en de Tiamat 2.2 V2. Uiteraard zijn de koptelefoons toegespitst op gaming, maar er zitten wel stevige verschillen in de specs. Beide Tiamat headsets zijn analoog in tegenstelling tot de bejubelde ManO’War headset van Razer.

De Tiamat 7.1 is de surround headset van de twee, waarmee volgens de fabrikant zeer goed positioneel geluid mee geproduceerd kan worden. Ideaal voor potjes in Player Unknown’s Battlegrounds bijvoorbeeld. De headset komt met een control unit, waarmee geschakeld kan worden tussen 7.1 surround- en 2.2 stereo-geluid. De headset gaat €239.99 kosten.

De Tiamat 2.2 is een stereo headset en biedt dus niet het positionele geluid van de Tiamat 7.1. Daar staan wel betere subwoofers tegenover, waardoor deze koptelefoon vermoedelijk beter geschikt is voor het luisteren van muziek. De Tiamat 2.2 heeft naast het ontbreken van 7.1-geluid en de control unit ook een zachter prijskaartje, de headset gaat €139,99 kosten.

Beide headsets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.