Razer kondigt een nieuwe high end VR headset aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Razer kondigt een nieuwe high end VR headset aan

Gedurende de E3 heeft hardwarefabrikant Razer aangekondigd met een nieuwe variant van de al bestaande HDK (Hacker Development Kit) VR headset te komen. Deze headset, met de naam HDK2, is met name verbeterd qua prestatie en beeldkwaliteit. Hierdoor zou de headset zich beter moeten kunnen meten met de HTC Vive en de Oculus Rift.

In eerste instantie is de headset ontwikkeld voor alle software op het OSVR platform, maar controller compatible software op Steam VR zal ook grotendeels ondersteund worden. Op het moment van launch, wat in juli zal zijn, ondersteunt de headset nog geen motion controllers, maar verwacht wordt dat dit in de toekomst nog toegevoegd gaat worden. Razer laat zelfs weten dat de headset bijzonder geschikt is voor bedrijven die er graag zelf controllers voor willen ontwikkelen, door de openheid van het platform.

Over de specs is ook al het een en ander duidelijk. Zo zal de HDK2 beschikken over een OLED dual screen die tezamen een resolutie van 2160×1200 pixels zullen tonen. Ook heeft de headset een Image Quality Enhancer, om zo een nog beter beeld te garanderen. De beelden zullen met 90 frames per seconde weergegeven worden. Ook aan brildragers is gedacht. De HDK2 zal ook beschikken over diopters die in te stellen zijn van +4.5 tot -2. Al met al komt de HDK2, qua prestaties, in hetzelfde straatje terecht als de Vive en Rift.

Qua prijs ligt de HDK2 wel in een ander straatje, maar dan in een goedkopere. De headset zal namelijk voor $399,99 verkocht gaan worden.