Razer komt met vernieuwd BlackWidow-toetsenbord

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Razer komt met vernieuwd BlackWidow-toetsenbord

De hardware-fabrikant Razer heeft vandaag de tweede generatie BlackWidow-toetsenborden onthuld. De nieuwe BlackWidow V2 gaming-toetsenborden zijn onder andere voorzien van een nieuwe polsondersteuning en nieuwe switches.

Razer draait alweer een aantal jaar mee in de industrie van gaming-accessoires en -hardware. Het Amerikaanse bedrijf heeft dan ook al weer sinds 2010 mechanische toetsenborden in het assortiment. Deze worden pas sinds 2014 voorzien van de eigen-ontwikkelde switches, bestaande uit een groene en oranje variant. Met de BlackWidow V2 komt Razer met een nieuwe set switches: de gele.

Deze gele schakelaars hebben een lineair design, zijn stiller dan de voorgangers en hebben een iets kortere reisafstand. Hierdoor moet de toets sneller aanvoelen wanneer je deze indrukt. Daarmee probeert Razer met het toetsenbord vooral de ‘vlugge’ gamers die first person shooters en MOBA’s spelen te bereiken. De switches zijn goed voor ongeveer 80 miljoen aanslagen volgens de fabrikant, vergelijkbaar met Razer’s andere switches.

Naast de vernieuwde toetsen wordt de BlackWidow V2 ook standaard geleverd met een magnetische polssteun. Deze kan gemakkelijk aan het toetsenbord worden bevestigd of worden losgekoppeld, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

De nieuwe Razer BlackWidow V2 ligt vanaf deze maand in de winkels en zal net als zijn voorgangers een adviesprijs krijgen van 199,99 euro.