Razer komt met nieuwe Lancehead-muizen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Razer komt met nieuwe Lancehead-muizen

Hardwarefabrikant Razer heeft vandaag twee nieuwe muizen aangekondigd in hun line-up van gaming-randapparatuur. De Lancehead en Lancehead Tournament Edition moeten zowel bedraad als draadloos ’toernooi-waardige prestaties’ leveren.

Net als met veel andere Razer-randapparatuur richt het Amerikaanse bedrijf zich ook met de Lancehead-muizen op het duurdere segment. Daartegenover belooft Razer wel hoogwaardige prestaties in iedere situatie voor iedere gamer. De muizen hebben namelijk een ambidextrous ontwerp, wat betekent dat ze zowel voor links- als rechtshandigen goed te gebruiken zijn. De draadloze Lancehead en de bedrade Lancehead Tournament Edition moeten dankzij een nieuwe sensor 16.000 DPI leveren, perfect voor precisie-gaming.

Daarnaast zijn beide muizen erg snel: de draadloze muis kan bewegingen tot ruim 5 meter per seconde volgen. De bedrade versie doet daar nog een schepje bovenop: met de mogelijkheid tot het volgen van bewegingen tot ruim 11 meter per seconde. Ook beschikken de nieuwe modellen over Razers optische muis-switches en de mogelijkheid om alle instellingen op de muis te waren middels ingebouwd geheugen.

Razer komt ook met nieuwe Razer Synapse-software, waarin alle randapparatuur kan worden beheerd. De nieuwe Razer Synapse Pro-software zal binnenkort beschikbaar zijn en biedt onder andere meer vrijheid in het instellen van de hardware en de bekende Chroma-verlichting.

De Razer Lancehead Tournament Edition is momenteel te bestellen voor 89,99 euro en zal vanaf begin mei beschikbaar zijn. Nederlandse prijzen voor de draadloze Lancehead zijn nog niet bekend, maar deze zal in de Verenigde Staten 139,99 dollar kosten en waarschijnlijk in juni verschijnen.