Rayman-bedenker richt Wild Sheep Studio op

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rayman-bedenker richt Wild Sheep Studio op

Michel Ancel, geestelijk vader van de Rayman-serie en medeverantwoordelijk voor onder andere Beyond Good and Evil 2, heeft aangegeven een nieuwe studio op te richten genaamd Wild Sheep Studio. Hij zal daarnaast wel werkzaam blijven bij Ubisoft, waar hij inmiddels al 25 jaar in dienst is.

Wild Sheep Studio zal in Montpellier, Frankrijk gevestigd worden, slechts een steenworp afstand van Ubisoft Montpellier waar Ancel werkzaam is. Hoewel er nog geen officiële statements naar buiten zijn gebracht over welke titels het nieuwe bedrijf in productie heeft, zou er wel “een team van ervaren teamleden bezig zijn aan een originele titel”. Een statement namens Xavier Poix, managing director van meerdere locaties van Ubisoft meldde: “Ubisoft Montpellier is een broedplaats voor artistieke games, waaronder geweldige series als Rayman, Beyond Good and Evil en Valient Hearts. We hebben geluk dat we mogen werken met een aantal van de grootste talenten in de industrie, waaronder Michel Ancel.”

Poix vertelde ook dat Ancel de rol van leiding over creatieve ontwikkeling bij Ubisoft Montpellier op zich zal nemen en dat hij verantwoordelijk zal zijn voor een selectie aan projecten, waaronder “een extreem ambitieuze nieuwe titel die heel dicht bij het hart van het team en van Ancel zelf ligt.” Er is een mogelijkheid dat het gaat om Beyond Good and Evil 2, die al een aantal jaar in ontwikkeling zou zijn. In de zomer van 2013 meldde Ancel dat hij en zijn team opnieuw wilde proberen de game te maken, omdat het te ambitieus zou zijn voor de vorige generatie consoles en beter zou passen bij de nieuwe generatie.

In een statement over deze game meldde Ubisoft: “Op vele manieren is Beyond Good and Evil een onnavolgbaar spel. Het spreekt alle generaties gamers aan en is de inspiratie achter veel van Ubisoft Montpellier’s oude en toekomstige games. Het is nog veel te vroeg om details uit te geven over deze nieuwe titel, maar wat we kunnen zeggen is dat Ancel en het team van Ubisoft Montpellier aan het werk zijn met de kern van Beyond Good and Evil; ze ontwikkelen iets wat veel meer zal zijn dan een simpel vervolg, en next-gen technologieën zal uitdagen om een verrassend, innovatief en uitzonderlijk spel neer te zetten. Het hele team is enthousiast over de richting waarin dit ambitieuze project gaat en we zullen meer te melden hebben als er schot in is gekomen.”