Rare wil zichzelf bewijzen met Kinect Sports Rivals

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rare wil zichzelf bewijzen met Kinect Sports Rivals

Volgens Danny Isaac, topman bij Rare, was de Kinect van de Xbox 360 “80% magisch”, aangezien het apparaat soms wel en soms niet de bewegingen registreerde. Met de komst van de Kinect 2 wil Rare zichzelf bewijzen en een degelijke Kinect sport game afleveren.

In een gesprek met Eurogamer zei Isaac dat het erg lastig was om de originele Kinect diepte te laten meten vanwege technische belemmeringen.

“Met de Xbox 360 Kinect games, was het altijd moeilijk om diepte en gedrevenheid in de software te programmeren, omdat het de bedoeling was dat het voor  iedereen toegankelijk moest zijn. Natuurlijk is het fijn als ieder persoon makkelijk in een game kan komen, maar dat betekent wel dat er weinig diepte in de games kon zitten.”

In tegenstelling tot de eerste Kinect, die veel later uitkwam dan de Xbox 360 en bedoeld was voor de mensen die nog niet een Xbox 360 hadden aangeschaft, zit de nieuwe Kinect vanaf dag één bij elke Xbox One. Daarmee kan een andere doelgroep aangesproken worden.

“We gingen voor een minder familie-vriendelijke ervaring die de vroege kopers van de Xbox One zal behagen. In wake racing bijvoorbeeld, heb je al veel ervaring in games nodig. Maak te veel fouten en je ontploft. Je zal echt een verschil zien tussen ervaren gamers en mensen die het voor het eerst doen.”

Kinect Sports Rivals was een launch game voor de Xbox One, maar is uitgesteld tot in het voorjaar. Mogelijk zal de Xbox One tegen die tijd ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Wake Racing is in ieder geval vanaf de eerste dag gratis te downloaden van Xbox Live, dus mocht je zin hebben om een stel jet ski’s te laten exploderen is dit je game.