Rare Replay heeft beter verkocht dan verwacht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rare Replay heeft beter verkocht dan verwacht

Het hoofd van Xbox marketing, Aaron Greenberg, zegt dat de Rare Replay collectie beter verkoopt dan verwacht. Een aantal toekomstige targets zijn nu al behaald, maar ondanks het succes van de Rare Replay denkt de uitgever er niet aan om nog een collectie te maken.

Rare heeft in het verleden uitstekende games gemaakt, waardoor een collectie van dertig van die games behoorlijk interessant klinkt. Althans, zo lijken veel gamers gedacht te hebben, want niet alleen heeft Rare Replay goed verkocht, het heeft beter verkocht dan men bij Xbox had gedacht. Aaron Greenberg, het hoofd van de Xbox marketing, heeft verteld over de aangename verrassing.

“De game heeft het heel goed gedaan. Het loopt uit op onze projecties. De game raakte zelfs in de eerste week uitverkocht in de winkels, dus moesten we de winkels voorzien van een nieuwe lading. Dat gebeurt niet vaak meer. Daarnaast doet de game het ook digitaal erg goed.”

Betekent dit dat we kunnen rekenen op meer collecties en nieuwe versies van oude games? Volgens Greenberg hoeven we daar niet op te rekenen. Rare Replay was volgens Greenberg een uniek geval. Hoewel volgens hem ook Gears of War Ultimate Edition goed heeft verkocht zal Microsoft zich nu gaan richten op het creëren van volledig nieuwe games.