Rare is bezig met nieuwe games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rare is bezig met nieuwe games

Het Britse Rare zal zich gaan richten op games voor de Xbox One die niet gebruik zullen maken van de Kinect. Rare was één van de weinige studio’s die nog heilig overtuigd was van de techniek van de Kinect, maar hun laatste game Kinect Sports: Rivals verkocht slecht waardoor ze hun focus gaan verleggen.

Phil Harrison van Microsoft is met deze info naar voren gekomen en wilde duidelijk maken dat Microsoft (bijna) elke beslissing van Rare zal steunen. Ook de beslissing om de focus op Kinect op te geven en zich te richten op games die niet met het lichaam bestuurt moeten worden.

“Het doet me deugd om te vertellen dat er geen reden is voor zorgen. We zijn erg blij en trots op onze Engelse studio’s, Rare en Lionhead. Ze vormen voor mijn idee de kroonjuwelen van Microsoft Game Studio’s. Rare is een zeer getalenteerd team en ze zijn bezig met meerdere projecten. Ik kan daar nu nog niks over kwijt, maar ik kan niet wachten om in de nabije toekomst jullie te vertellen over wat ze in petto hebben. We steunen de studio en de ambitieuze plannen die ze hebben onvoorwaardelijk.”

Voor de wat oudere gamers is het tragisch om Rare in de staat te zien waarin ze zich verkeren, met name de afgelopen jaren waarin ze tevergeefs hebben geprobeerd te bewijzen dat de Kinect een apparaat is met een daadwerkelijk nut. Hun laatste poging, Kinect Sports: Rivals werd beter ontvangen dan de meeste Kinect titels, maar de game is bijzonder slecht verkocht. Dat ze zich weer gaan richten op de core-beleving is voor de oude trouwe fans goed nieuws.