Rainbow Six Siege uitgesteld tot december

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Rainbow Six Siege uitgesteld tot december

Rainbow Six Siege, die als release datum 13 oktober had staan, is vertraagd met een paar maanden. Ubisoft gaf dit vandaag aan in een aankondiging en laat weten dat de game op 1 december wereldwijd in de schappen komt te liggen.

Ubisoft maakte vandaag bekend dat zij de releasedatum van Rainbow Six Siege niet gaan halen. Om deze reden hebben ze besloten dat de game pas op 1 december uit gaat komen. Zij gaan deze extra tijd gebruiken om de game te optimaliseren.

“Deze verbeteringen draaien om de co-op ervaring rondom alle game modi, daarnaast zal de balans tussen wapens en gadgets extra bekeken worden en zo ook de werking van het menu.”

De beta van Rainbow Six Siege, die staat voor 24 september, zal wel nog steeds volgens schema uit komen en loopt dus geen vertraging op. Op deze manier kan het team de extra tijd ook investeren om matchmaking en dergelijke nogmaals te testen.

Volgens Ubisoft was de beslissing om de vertraging vooral naar aanleiding van gameplay sessies op grote events. De events die ze hierbij aangeven zijn E3 en gamescom, waar spelers de game konden bekijken en zelf een potje konden doen. Dit gaf hen extra informatie waardoor ze besloten dat ze op bepaalde vlakken net wat meer tijd nodig hebben.

Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf op het laatste moment een game toch nog uitstelt, enkele voorbeelden zijn Watch Dogs, The Crew, South Park: The Stick of Truth en Assassin’s Creed Unity. Er rest ons niks anders dan afwachten en hopen dat dit uitstel de game ten goede komt.