Rainbow Six Siege pakt haatdragende taal hard aan

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Rainbow Six Siege pakt haatdragende taal hard aan

Rainbow Six Siege heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer succesvolle competitieve shooter. Veel competitieve games hebben echter vaak nog last van gamers die vervelend gedrag vertonen tegen andere spelers. Rainbow Six Siege is daar geen uitzondering op, al doet Ubisoft wel haar best om dit zo snel mogelijk aan te pakken.

Ubisoft gaat met ijzeren vuist in op haatdragende spelers in Rainbow Six Siege. In dit geval gaat het over het modereren van de getypte chat in de game. Hoe het werkt lijkt relatief simpel: een groot aantal woorden staan op een zwarte lijst. Gebruik jij een van die woorden, dan word je na enkele seconden verwijderd uit de game waar je op dat moment in zit en kun je voor minstens dertig minuten niet meer spelen. Het lijkt erop dat herhaaldelijke overtreders langere straffen krijgen en uiteindelijk permanent niet meer kunnen spelen, al is dit niet bevestigd.

Waar Ubisoft vooral op lijkt te letten is het gebruik van racistische en homofobe uitdrukkingen. De houding van de ontwikkelaar ten opzichte van dit taalgebruik wordt ook duidelijk wanneer een speler klaagt op Twitter over zijn straf.