Rainbow Six Siege geeft meer details over Operation Chimera

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Rainbow Six Siege geeft meer details over Operation Chimera

Met de aankomende Six Invitational van Rainbow Six Siege in het vooruitzicht, heeft Ubisoft meer details gegeven over het eerste seizoen van het derde jaar van de game. Zo weten we ondertussen iets meer over de nieuwe operators.

Met de lancering van het derde jaar in Rainbow Six Siege begint ook Operation Chimera. In dit eerste seizoen zal de CBRN eenheid centraal staan, gefocussed op chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen. Daarbij zal de eerste operator uit Frankrijk komen, met een specifieke drone die kan worden gebruikt voor het behouden van een quarantaine. De andere operator heeft in Rusland gestudeerd en specialiseert zich in zelf-oplossende nanobots. Iets waar volgens Ubisoft alle teamgenoten wat aan hebben.

Binnen Operation Chimera zal er een tijdelijk evenement zijn, genaamd Outbreak. In deze modus reizen teams van vier operators af naar het dorpje Truth of Consequences in New Mexico. Spelers moeten daarbij wel snel een beslissing maken over welke operator ze willen gebruiken. Schieten ze niet op, dan worden ze automatisch als Recruit ingesteld.

Verdere details over Outbreak zijn nog vaag, al is het wel duidelijk hoe het merendeel van de specifieke items verzameld kan worden. Ubisoft komt hiervoor met Outbreak Packs, lootboxes met enkel cosmetische items. Daarbij zijn 50 unieke items te verzamelen, maar zullen spelers nooit duplicaten krijgen. Zou een speler dus 50 Outbreak Packs kopen, dan weet deze zeker dat hij de hele collectie heeft. Daarbij is kopen een belangrijk punt, want de exclusieve Outbreak Packs zijn enkel te koop met R6 Credits in plaats van de gebruikelijke Renown punten.

Er zullen wel specifieke items beschikbaar komen die door normaal te spelen verdiend kunnen worden, dus niet alle items zullen exclusief via lootboxes verkrijgbaar zijn. Meer details over het eerste seizoen van jaar drie komen tijdens de Six Invitational in Montreal, van 13 tot en met 18 februari.