Rainbow Six Siege gaat “hardcore” in 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rainbow Six Siege gaat “hardcore” in 2016

Voor alle spelers die Rainbow Six Siege met twee vingers in de neus kunnen spelen heeft Ubisoft goed nieuws. Rainbow Six Siege zal in 2016 een meer realistische hardcore modus krijgen die het uiterste uit de tactische speler moet weten te trekken. Het uitwerken van deze modus heeft volgens een woordvoerder van Ubisoft dan ook “hoge prioriteit”.

Nu zijn wij zelf op de redactie al blij wanneer we een missie succesvol kunnen volbrengen, maar het lijkt er dus op dat er genoeg mensen zijn die Siege allemaal maar een ‘walk in the park’ vinden. Voor dit gezelschap zal het nieuws van een hardcore modus dan ook als een geschenk uit de hemel komen. Bij Ubisoft zelf hebben ze er in ieder geval zin in, en ze verwachten ook dat de community er gretig gebruik van zal gaan maken.

“Doordat hardcore nu een eigen playlist krijgt hebben we de vrijheid om de hardcore ervaring te bieden die we willen en die de community verdient.

We begrijpen dat er vraag is naar een meer ‘realistische’ modus en we willen dit zo goed mogelijk ondersteunen, zonder in te moeten leveren op gameplay. Zoals gezegd heeft dit een hoge prioriteit in 2016, en in de tussentijd nodigen we je uit om de hardcore pre-set in custom games te proberen en ons feedback te geven.”

Wat de hardcore modus allemaal te bieden zal hebben is nog niet helemaal duidelijk, maar verwacht wordt dat de HUD minimaal zal worden benut en dat er geen ammo count meer in beeld zal komen. Wellicht zal ook niet meer zichtbaar zijn wanneer een vijand je spot en zul je ook niet meer kunnen zien waar je teamleden zich bevinden.