Rainbow Six: Patriots geannuleerd omdat het ‘old-gen’ was

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Rainbow Six: Patriots geannuleerd omdat het ‘old-gen’ was

Ubisoft en veelbelovende trailers, het begint een vertrouwde combinatie te worden. Zo was er drie jaar geleden de trailer van Rainbow Six: Patriots, een nieuw deel in de bekende serie. Ondertussen weten we dat die game nooit het levenslicht zal zien en nu is Ubisoft ingegaan op de details. Volgens de ontwikkelaar kon de game geen next-gen ervaring bieden.

Tijdens de presentatie van Ubisoft op de E3 werd Rainbow Six: Siege voor het eerst getoond, een game met een sterke nadruk op multiplayer waarin spelers als politie of gijzelaars te werk gaan. De aankondiging was dan ook een verassing voor veel gamers, omdat dit een compleet andere richting op ging dan het op single-player gerichte Patriots.

Volgens Oliver Couture, technisch artiest bij Ubisoft, werd de beslissing genomen om de oude game te laten gaan vanwege de release van de nieuwe consoles. “Om helemaal transparant te zijn: ik heb drie-en-een-half jaar aan Patriots en aan Rainbow Six gewerkt en Patriots was old-gen. Puur Xbox 360 en PlayStation 3”, zo verteld hij tegen Rock, Paper, Shotgun. “De lancering van de next-gen consoles stond daarnaast voor de deur en toen hebben we gezegd: ‘We willen ook een next-gen ervaring, wat kunnen we daarvoor doen?’”.

Ondertussen is Ubisoft al weer een tijdje bezig aan Siege: “We hebben de afgelopen anderhalf jaar hard aan Siege gewerkt”, aldus Couture. Dit ligt in lijn met berichten die Ubisoft in 2013 naar buiten bracht waaruit bekend werd dat Patriots helemaal opnieuw moest worden gemaakt. Nu is dus duidelijk dat die visie in de loop van de tijd verschoven is van Patriots naar Siege. Rainbow Six: Siege staat nu op de planning voor 2015 en zal verschijnen op Xbox One, PlayStation 4 en PC.