Rainbow Mika keert terug in Street Fighter V

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rainbow Mika keert terug in Street Fighter V

Street Fighter V’s nieuwste personage is vandaag onthuld tijdens PAX Prime en het is niemand minder dan Rainbow Mika. R. Mika is een favoriet onder de fans ondanks dat ze nu pas haar tweede opwachting maakt in een Street Fighter-game.

Een tijdje geleden werd er gefluisterd en geroddeld dat Rainbow Mika terug zou keren in Street Fighter, maar dat zou van dezelfde bron komen als de persoon die zei dat zowel Alex, Urien en Karin terug zouden keren. Men ging er niet van uit dat het waar zou zijn maar vandaag, tijdens de eerste dag van het Amerikaanse event PAX Prime, onthulde Capcom de nieuwste aanwinst voor Street Fighter V; Rainbow Mika.

Street-Fighter-5-16

Ze heeft sinds de laatste keer wat nieuwe moves geleerd en ze zal het niet in haar eentje opnemen. Haar V-skill stelt haar in staat om zichzelf even uit te wisselen voor haar worstelpartner (vergelijkbaar met hoe dat gaat in de Capcom vs. games). Door haar op het juiste moment in te zetten kunnen combo’s langer en krachtiger worden.

De eerste (en laatste) keer dat R. Mika verscheen in een Street Fighter-game was in 1998 in Street Fighter Alpha 3, en een jaar later in alle conversies van SFA3 voor de verschillende systemen. Met Mika nu in SFV heeft de game nu een worstel-character, al is het boek uiteraard niet gesloten over de mogelijkheid van andere personages met een worstelachtergrond. Daarnaast heeft Capcom aangegeven dat Street Fighter V geen nieuwe versies zal krijgen, maar alleen updates en nieuwe personages zal krijgen door middel van patches of DLC.