Railway Empire trekt naar The Great Lakes in Canada

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Railway Empire trekt naar The Great Lakes in Canada

De makers van Railway Empire laten het uitbreidingen regenen. Zo trokken we beginnen juni nog naar het Mexico van de 19e eeuw. Nu trekt de game echter naar de andere kant van de grens van de Verenigde Staten richting Canada. The Great Lakes-uitbreiding is momenteel beschikbaar voor pc en Xbox One. Op 20 augustus komt daar de PlayStation 4-versie bij. 

In Railway Empire: The Great Lakes trekken we naar de bossen en de toendra van het Canada van 1860. In deze periode begonnen de kleine nederzettingen zich om te vormen tot grote steden. Om op het vlak van spoorwegen te groeien en economische onafhankelijkheid te verkrijgen, moeten spelers de afstand tussen de Britse kolonies overbruggen. Dit verwezenlijken ze door middel van het bouwen van spoorwegen en andere infrastructuur aan de grote meren van Canada. Dit alles door middel van het nieuwe scenario: Dominion Day.

Dankzij de uitbreiding voegen de makers extra uitdaging aan deze titel toe. Zo werd het weersysteem aangepakt voor deze noordelijke regionen. Ook zal het mogelijk zijn om nieuwe dingen te vervoeren, waaronder vachten en winterse kledij. Dit alles en nog onbekende andere dingen zullen we kunnen transporteren tussen in totaal negentien nieuwe steden. Naast steden zullen er ook uitsluitend bij deze DLC twee nieuwe motoren beschikbaar zijn, de Achilles en de Canadian.