Raids in Destiny zijn alleen toegankelijk voor zes vrienden

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Raids in Destiny zijn alleen toegankelijk voor zes vrienden

Was je van plan om alle content in Destiny helemaal uit te gaan spelen, zorg dan dat je sowieso vijf vrienden paraat hebt. Bungie heeft namelijk aangekondigd dat de Raids in de game exclusief te spelen zijn door groepen van zes vrienden.

In een interview met IGN verklaarde Bungie dat spelers niet alleen in Strikes maar ook in Raids samen kunnen werken. Toch zullen de Raids van een hele andere klasse zijn in vergelijking tot de Strikes. Strikes, welke tijdens de bèta al speelbaar waren, namen ongeveer een half uur in beslag van de spelers. Raids daarentegen kunnen uren in beslag nemen volgens Bungie en zullen daarnaast ook een flinke slag moeilijker zijn. Om die reden heeft Bungie er voor gekozen dat Raids niet met een willekeurig team van spelers gespeeld kan worden, maar enkel gedaan kan worden door spelers die elkaar uitnodigen via hun vriendenlijst.

Daarnaast zal de moeilijkheid van de Raids tijdens het spelen toenemen. Wanneer spelers een Strike spelen welke is gericht op spelers van level 22, zal de Strike van begin tot eind vijanden hebben van level 22. In Raids zullen de vijanden echter geleidelijk groeien tijdens een Raid, waardoor spelers het veel zwaarder zullen hebben. Aan de andere kant zullen spelers tijdens een Raid zoveel XP verdienen dat levelen binnen de Raid zeker tot de mogelijkheden behoort. Vanaf welk level spelers deel kunnen nemen aan een Raid is nog onduidelijk, maar volgens Bungie begint de ‘endgame’ van Destiny rondt het moment dat spelers level 20 bereiken.