Rage 2 krijgt pre-bèta gameplay

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Rage 2 krijgt pre-bèta gameplay

Via een aantal trailers rond Rage 2 kwamen we al meer te weten over het verhaal en daarnaast een beetje over de gameplay. Om een algemener beeld te geven van dat laatste, bracht Bethesda nog een trailer uit. Deze kreeg de naam pre-beta gameplay en toont ongeveer negen minuten van de game. 

Aan het begin van de trailer rijdt het hoofdpersonage rond in een gesloten voertuig. Wanneer zijn harnas vervolgens oplicht, weet de speler dat er een Arc of een nieuwe vaardigheid in de buurt is. Vervolgens ontdoen we ons van alle naburige vijanden en leren we de vaardigheid Slam. De uitvoering daarvan zorgt ervoor dat de speler omhoog springt en vlak voor het neerkomen op de grond stampt. Het gevolg is een grote schokgolf die vijanden alle kanten opgooit.

Verder in de trailer zien we hoe het hoofdpersonage de vijandige buitenpost Stiltown binnendringt. Dankzij dit stukje video krijgen we een goed beeld over het wapenarsenaal van de volledige game. Doorloop de basis en wordt beloond met geld en een betere uitrusting. Na het overnemen van Stiltown vliegt de maker nog over de open speelwereld. Helemaal op het einde krijgen we ook wat meer te zien van een gigantische mech. Deze wordt bestuurd door een vijand en krijgen spelers alleen maar kapot door bepaalde delen te vernietigen.

Naast de gameplay-beelden krijgen we ook een teaser over wat komen gaat. Ook worden de pre-order-bonussen benoemd en zien we de inhoud van zowel de Deluxe als de Collector’s Edition. Rage 2 verschijnt op 14 mei voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.