Quiet speelbaar personage in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Quiet speelbaar personage in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

In de nieuwste update voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is Quiet nu speelbaar. Dit zwijgzame personage is al langere tijd een van de favoriete onder fans. Nu kunnen fans eindelijk met haar spelen in de competitieve multiplayermodus. 

Quiet heeft supersnelle moves en kan onzichtbaar worden als ze compleet stilstaat. Ook kan ze door haar huid ademen in plaats van haar longen, waardoor ze haar kwaliteit als sluipschutter optimaal kan benutten.

Naast het nieuwe personage zijn er ook nieuwe items toegevoegd aan de multiplayer. Deze items ontwikkelen zich wanneer de speler de game niet speelt. Onder de nieuwe items zijn onder andere een scherpschuttersgeweer dat door objecten heen kan schieten en een Dark Matter Generator waarmee je vijanden tijdelijk kunt uitschakelen.

Een klein beetje trots mogen we wel zijn op deze update, want het personage Quiet werd gespeeld door de Nederlandse Stefanie Joosten. Joosten verhuisde in 2011 naar Japan en ging daar aan de slag als model. Ze werd gespot door Konami en voor het personage Quiet in een motion capture-pak gehesen.