Quantum Break wordt als eerste Microsoft-titel cross-buy

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Quantum Break wordt als eerste Microsoft-titel cross-buy

Nadat gisteren het nieuws naar buiten kwam dat Quantum Break ook een release krijgt op de pc, doet Phil Spencer van Microsoft vandaag weer een duit in het zakje. Wanneer je de Xbox One-versie van de game pre-ordert, ontvang je ook een code voor de pc-versie geheel gratis. Dat betekent verder dat je Quantum Break op de Xbox One kunt spelen en later verder kunt gaan met hetzelfde opslagbestand (dat in de cloud bewaard wordt) op je pc.

In de toekomst zullen er nog meer games cross-buy krijgen, zoals gamers dat al kennen van de PlayStation-platformen. Koop je een game voor het ene platform, kun je deze geheel kosteloos ook spelen op het andere platform dat je in je bezit hebt. Microsoft streeft ernaar om dat een platform-feature te maken, aldus Spencer op Twitter. Dat zou een goede ontwikkeling zijn voor de gamers.

Sinds Micosoft zich erop richt om van Windows 10 een ‘echt gamersplatform’ te maken, zijn er al features beloofd als cross-platform multiplayer in Fable Legends en Killer Instinct. Ook heeft Windows 10 een Xbox-app gekregen en is het besturingssysteem van de Xbox One – je raadt het al – Windows 10.

Intussen barsten de discussies los op het internet over het feit dat Microsoft niet transparant is geweest over de term ‘exclusive’ in het geval van Quantum Break. Er zijn zelfs gamers die zover gaan om hun pre-order stop te zetten, omdat de game van Remedy Entertainment nu ook onderweg is naar de pc op 5 april.