Quantum Break toch niet exclusief voor Xbox One?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Quantum Break toch niet exclusief voor Xbox One?

Volgens de website van de Braziliaanse keuringsinstantie voor games is Quantum Break ook in de maak voor de pc. Dat komt als een verrassing, omdat ontwikkelaar Remedy Entertainment tot nu toe alleen een Xbox One-versie heeft aangekondigd.

Dat games als Quantum Break, Scalebound en Crackdown 3 uiteindelijk ook naar de pc kunnen komen, is volgens Xbox-baas Phil Spencer goed mogelijk. Een officiële aankondiging van een pc-versie heeft Microsoft echter nog niet aangedurfd. Microsoft heeft zich nog niet zolang geleden toegelegd op pc-gaming met Windows 10, dus moet eerst gekeken worden of het haalbaar is om games waarvan de ontwikkeling daarvoor al is begonnen ook naar dat platform te brengen.

De vermelding van de pc-versie is inmiddels van de website gehaald, maar gelukkig waren er mensen snel genoeg bij om er een screenshot van te maken. Quantum Break is afgelopen maandag geclassificeerd voor zestien jaar en ouder door het Ministério da Justiça. Dat zou komen door de aanwezigheid van drugs, gevloek en geweld in de actiegame.

Quantum Break PC 
 Pixel Vault

Vorige week was er ook al iets te melden over de game, toen creative director Sam Lake onthulde dat Quantum Break oorspronkelijk begon als idee tijdens de ontwikkeling van Alan Wake.