PunkBuster zorgt voor problemen in Battlefield 4

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PunkBuster zorgt voor problemen in Battlefield 4

PunkBuster, de bekende tool die veel ontwikkelaars gebruiken om cheaters in online modi te weren, lijkt voor problemen te zorgen in de PC-versie van Battlefield 4. Zo klagen veel gebruikers op de fora van Electronic Arts en DICE. Spelers zouden onterecht worden verbannen door de software.

In totaal zijn er ondertussen meer dan 250 spelers getroffen door het probleem. Alle spelers worden uit de online matches verbannen omdat ze gebruik zouden maken van ‘Game Hack #89265′. De gedupeerde spelers claimen echter dat ze niets fout doen en onterecht worden verwijderd uit matches. Omdat het probleem niet in de game zit, maar in de ’third party software’, verwijst Electronic Arts spelers door naar EvenBalance, de producent van PunkBuster.

Wat de hack echter inhoudt is bij weinig mensen bekend, omdat EvenBalance in de regel niet bekendmaakt wat een ban veroorzaakt, zelfs niet als er sprake is van een zogeheten false positive. Daarnaast is er van ‘Game Hack #89265’ nog geen direct bewijs getoond, in tegenstelling tot sommige hacks die eerder al werden geband in de twee weken oude game.

EvenBalance heeft officieel nog geen uitspraak gedaan over de kwestie, maar een forumadmin van PunkBuster liet weten dat alle bans geldig zijn totdat de Battlefield 4-supportpagina van PunkBuster anders meldt. Spelers die zijn getroffen zullen het dan ook tot die tijd zonder moeten doen.