PUBG’s nieuwe event modus is een grote team deathmatch

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
PUBG’s nieuwe event modus is een grote team deathmatch

Enkele weken geleden begon PlayerUknown’s Battlegrounds (PUBG) met de nieuwe event modus Hierbij speel je in dezelfde maps die je al kent, maar zijn de parameters compleet omgegooid. Vandaag is het nieuwe evenement aangekondigd genaamd ‘War’.

In de War-mode speel je in drie teams van tien spelers. Zoals gebruikelijk voor het Battle Royale-format kan er maar één team winnen. Toch zit dit evenement wat anders in elkaar. Wanneer je dood gaat, ben je namelijk nog niet verloren. Je kunt respawnen en terug meedoen in het gevecht. Het team dat als eerste tweehonderd punten weet te maken, wint. Wees hier trouwens wel snel bij, want het evenement loopt maar voor korte duur, namelijk van 12 april tot en met 15 april.

Punten kun je verzamelen door het uitvoeren van verschillende acties. Maak je een kill, dan krijgt jouw team drie punten. Breng je een speler tot zijn knieën of revive je een teamgenoot, dan krijg je één punt. Maak je echter een teamkill, dan verlies je vijf punten. Nadat je dood bent gegaan, word je via een vliegtuig teruggedropt in het speelveld. Je krijgt op dit moment dan een level 1 helm en vest, een willekeurig pistool, een granaat en een willekeurig hoofdwapen.