PUBG Mobile vanaf vandaag beschikbaar voor Android en iOS

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
PUBG Mobile vanaf vandaag beschikbaar voor Android en iOS

Eerder kregen wel al bericht dat de Chinese studio Tencent in samenwerking met PUBG Corp. werkte aan een mobiele versie van de battle royale-game PlayerUnknown’s Battlegrounds. Gisteren dook de game op in de online winkels voor Android en iOS en kun je nu dus ook onderweg rennen voor de blauwe cirkel.

Tencent Games is de Chinese studio die werkt aan PlayerUnknown’s Battlegrounds in China. Ze zijn sinds enige tijd ook bezig met een versie voor mobiele telefoons en deze dook gisteren uit het niets op in de online stores. Zowel de versie voor Android als iOS kun je vanaf nu gratis downloaden voor je smartphone.

PUBG Mobile is vanzelfsprekend grafisch een stuk minder indrukwekkend, maar bevat volgens de ontwikkelaar bijna alle functies die we ook uit de pc-versie kennen. De besturing is daarbij speciaal aangepast voor mobiele apparaten. Verder kun je gewoon in Dacia’s door Erangel crossen en hinderlagen legen voor je 99 tegenspelers.

De ontwikkelaar meldt dat dit nog niet de uiteindelijke versie van de game is en er nog rafelrandjes aanwezig zijn. Tencent werkt de komende tijd door om PUBG Mobile te verbeteren. Je kunt de game nu downloaden voor Android of iOS.