PUBG-map Codename: Savage krijgt dynamische cirkel

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
PUBG-map Codename: Savage krijgt dynamische cirkel

Hoewel potjes in PlayerUnknown’s Battlegrounds allesbehalve statisch zijn, blijkt uit nieuwe patchnotes dat de volgende map Codename: Savage de boel nog eens extra gaat opschudden. De cirkel met daarbuiten de blauwe zone wordt namelijk dynamisch in deze map.

Op Steam maakte PUBG Corp. de nieuwe patchnotes bekend voor Codename: Savage op de experimentele servers. Hierin is te lezen dat de blauwe zone niet zoals gebruikelijk op een vaste timer kleiner wordt, maar rekening houdt met hoeveel spelers er nog in leven zijn. Hoe dit precies gaat werken, wordt niet vermeld. We verwachten niet dat de timer compleet verdwijnt, maar deze zal sneller of langzamer kleiner worden op basis van het aantal overgebleven spelers.

Het was al bekend dat Codename: Savage een veel kleinere map is ten opzichte van Erangel en Miramar. Dit moet voor potjes Battle Royale vol met actie zorgen en spelers bedienen die niet vijf minuten lang in een schuurtje verstopt willen zitten.

In tegenstelling tot de vorige nieuwe map en nieuwe patches, wordt Codename: Savage niet getest op de publieke test server. In plaats daarvan is de map alleen te spelen op een afgeschermde server, waar alleen een select aantal spelers bij kan. Het is dus nog even wachten voordat iedereen met de nieuwe, kleinere map aan de slag kan.