PUBG heeft bijna twee miljoen gelijktijdige spelers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PUBG heeft bijna twee miljoen gelijktijdige spelers

Minder dan een maand geleden was het dan zover. PlayerUnknown’s Battlegrounds, ook bekend als PUBG, bereikte de mijlpaal van een miljoen gelijktijdige spelers. Nu lijkt ook twee miljoen gelijktijdige spelers binnen handbereik.De battle-royale multiplayer game komt heel dicht bij de grens van twee miljoen gelijktijdige spelers. Volgens de nieuwste statistieken die Steam bekend heeft gemaakt, had PUBG 1.96 miljoen gelijktijdige spelers gisteravond.

Statistieken van Steam tonen aan dat er op het moment van spelen 16.3 miljoen spelers online waren. Dat betekent dat ongeveer twaalf procent van alle spelers tijdens het toppunt PlayerUnknown’s Battlegrounds aan het spelen waren. Brendan ‘Playerunknown’ Greene gaf laatst in een interview aan dat hij denkt dat het spel 100 miljoen spelers kan bereiken.

De game, waarin 100 spelers op een eiland worden gedropt van wie er vervolgens één als winnaar overblijft, kwam eerder dit jaar in Early Access uit in maart. Sinds de Early Access-release zijn er volgens de laatste telling meer dan dertien miljoen exemplaren verkocht. Het spel is op het moment alleen verkrijgbaar voor op de pc, maar zal eind dit jaar ook naar de Xbox One komen. Microsoft zal de Xbox One-versie van het spel publiceren. Of PUBG naar PlayStation 4 komt is nog niet bekend.