PUBG Corp. stopt met rechtzaak tegen Fortnite

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
PUBG Corp. stopt met rechtzaak tegen Fortnite

PlayerUnkown’s Battleground of Fortnite: het is een discussie die voor veel gamers leeft vandaag de dag. Helaas blijft het niet bij vriendschappelijke discussies. In mei werd namelijk bekend dat PUBG Corp. de Zuid-Koreaanse tak van Epic Games voor het gerecht daagde wegens een copyrightschending. De storm is echter alweer gaan liggen, want inmiddels weten we dat PUBG Corp. haar aanklacht heeft ingetrokken.

De rechtszaak tussen twee van de grootste games van dit moment zou uitgevochten worden op Zuid-Koreaanse bodem, maar is nu vroegtijdig afgekapt. PUBG Corp. heeft in een brief aan Epic Games Korea laten weten af te zien van een rechtszaak. Het bedrijf heeft inmiddels bevestigd dat dit het geval is, maar heeft geen duidelijkheid gegeven over waarom het de rechtszaak niet doorzet.

Het nieuws over de aangespannen rechtszaak kwam naar buiten via de Korea Times. PUBG Corp. liet weten de rechtszaak aan te spannen wegens copyrightschendingen. Al bij de lancering van de Battle Royale-modus van Fortnite gaf ontwikkelaar Bluehole aan bezorgd te zijn over de overeenkomsten tussen de twee games.