PUBG Corp. praat over de toekomst van PUBG

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
PUBG Corp. praat over de toekomst van PUBG

Eind augustus kwam PUBG Corp. met het Fix PUBG-initiatief op de proppen. Het idee hiervan was om de grootste problemen van de game systematisch aan te pakken. Helaas verliep het afwerken van deze roadmap niet van een leien dakje. De initiële drie maanden die het project in beslag moest nemen werd dan ook maanden verlengd. Hoewel nog niet alles werkt zoals het moet, stopt het bedrijf met het Fix PUBG-project.

Hoewel de geplande tijd van Fix PUBG al lang en breed verstreken is, zijn bijna de helft van de beloftes niet nagekomen. Toch heeft het ontwikkelingsteam van PUBG Corp. besloten om niet verder te gaan met het proces. Dit heeft Executive Producer Taeseok Jang bekendgemaakt in een brief aan de fans. In deze brief staat Jang echter niet lang stil bij de beloftes die niet zijn nagekomen. Hij legt hierin vooral de nadruk op de vorderingen die wel zijn gemaakt.

Zo is de gemiddelde performance iets gestegen in de vorm van gemiddeld hogere frame rates, kortere laadtijden en snellere match making. Daarnaast kaart hij ook problemen aan die zijn opgekomen bij de relatief nieuwe anti-cheat software. Hoewel ze op deze manier al meer dan twee miljoen spelers hebben gestraft, geeft Jang aan dat ze geen duidelijke grip hebben op de zaak en dat het bedrijf eigenlijk niet zo goed weet hoe het nu verder moet.

Hoewel Fix PUBG nu officieel tot een halt is geroepen, gaat het bedrijf verder met het werken aan de game. Jang schrijft dat het bedrijf een road map voor 2019 aan het uitstippelen is en dat de ontwikkelaar dit jaar nog meer gaat focussen op het verbeteren van de stabiliteit en de speelervaring. Verwacht wel dat de game in 2019 minder nieuwe content krijgt. Wanneer we deze road map te zien krijgen, is nog niet bekend. Tijdens E3 2018 werd de ontwikkeling van een nieuwe sneeuw-map aangekondigd, maar ook hier geldt dat het onduidelijk is of we deze voor het einde van het jaar nog ontvangen.