PUBG Corp. begint rechtszaak tegen Epic Games in Korea

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
PUBG Corp. begint rechtszaak tegen Epic Games in Korea

Het blijft niet bij stevige woorden van PUBG Corp., de maker van PlayerUnknown’s Battlegrounds sleept Epic Games nu echt voor de rechter. Vooralsnog wel alleen in Zuid-Korea, maar met stevige beschuldigingen van copyright-schending aan het adres van Epic Games.

PUBG Corp. heeft Epic Games Korea aangeklaagd voor het schenden van copyright, dat meldt de Korea Times. Volgens een woordvoerder van PUBG Corp. heeft het bedrijf in januari al een aanklacht ingediend tegen Epic Games dat Fortnite maakt.

Epic Games lanceerde vorig jaar de gratis Battle Royale-modus voor hun game Fortnite en kreeg daarop meteen kritiek van PUBG Corp. Het bedrijf vond dat Epic Games teveel afkeek van PlayerUnknown’s Battlegrounds. Dat vinden ze duidelijk nog steeds, want ze hebben er een rechtzaak van gemaakt.

Het is echter de vraag of ze die gaan winnen en dan hebben ze vooralsnog alleen in Korea gewonnen. Goed voor de relatie tussen de twee bedrijven is het in ieder geval niet, zeker niet gezien PUBG Corp. de Unreal Engine van Epic Games gebruikt.

Bij de lancering van Fortnite Battle Royale vergelijkten wij de twee games met elkaar, lees hier welke verschillen en overeenkomsten wij zagen.