Psyonix probeert de chat in Rocket League beschaafd te houden

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Psyonix probeert de chat in Rocket League beschaafd te houden

Rocket League heeft na twee jaar een enorme player base van ruim 34 miljoen actieve spelers. Hiertussen zitten altijd een paar rotte eieren die het speel plezier van een ander proberen te verzieken. Psyonix maakt al een tijdje gebruik van een report system, maar wat doen zij nog meer?

Op 2 augustus poste Psyonix een bericht op hun Rocket League website. Hierin beschreven zij een schrijnend probleem binnen de game. Naar verluid hebben veel spelers last van verbale aanvallen en racistische opmerkingen. Om dit tegen te gaan, hebben de ontwikkelaars een geheime woordenlijst opgesteld die de chat filtert. De 20 woorden en de varianten daar op worden bewust geheim gehouden, om zo het effect te maximaliseren.

Eerder in het leven van Rocket League maakte Psyonix het mogelijk om spelers te muten en wanneer nodig, een speler te rapporteren. Hierdoor kan de speler in kwestie een spel verbod krijgen van 24 uur. Na herhaaldelijke overtreding kan deze straf oplopen tot dagen, weken of tot permanent effect. Daarnaast ontvangen de spelbrekers de beloningen van de seizoenen niet.