Psyonix niet blij met online weddenschappen Rocket League

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Psyonix niet blij met online weddenschappen Rocket League

Dat e-sports voor steeds meer mensen lucratief wordt, blijkt wel uit de opkomst van digitale e-sports wedkantoren. Het Amerikaanse Unikrn is een van die kantoren en heeft vandaag Rocket League aan de selectie toegevoegd, maar daar is Psyonix niet blij mee.

Het Amerikaanse e-sports wedkantoor Unikrn heeft aangekondigd dat het vanaf vandaag mogelijk is om ook op competitieve wedstrijden Rocket League geld in te zetten. Hoewel het enkel nog maar mogelijk is om dit in Australië te doen, duurde het niet lang voordat er reactie kwam vanuit ontwikkelaar Psyonix.

In een reactie tegenover GameSpot geeft de ontwikkelaar aan niet blij te zijn met de beslissing en neemt er dan ook direct afstand van:

Psyonix is niet gelieerd aan Unikrn en wij bieden dan ook geen ondersteuning voor online gokken op onze game, laat staan dat we het aanmoedigen.

Unikrn lijkt lichtelijk geschrokken te zijn van de reactie vanuit Psyonix. CEO van Unikrn Rahul Sood reageert richting GameSpot als volgt:

We zijn op geen enkele manier geassocieerd met de uitgevers van Rocket League. Echter houden we van de game. Daarnaast bieden we, net als bij onze andere titels, enkel weddenschappen en content aan voor de competitieve matches en de belangrijkste toernooien.

Het lijkt er dan ook niet op dat Unikrn gaat stoppen met het aanbieden van betaalde weddenschappen op de titel. Andere titels in het assortiment van het wedkantoor zijn Call of Duty: Infinite Warfare, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive en Overwatch.

In Nederland is het nog niet mogelijk om betaalde gokjes te wagen via Unikrn. Dit kan voorlopig enkel in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het is wel mogelijk om een virtuele munteenheid te gebruiken en deze te gebruiken om kans te maken op prijzen.