Psychonauts 2 heeft een uitgever gevonden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Psychonauts 2 heeft een uitgever gevonden

We weten al een tijdje dat ontwikkelaar Double Fine Productions hard werkt aan Psychonauts 2. De game, die dankzij een succesvolle crowdfunding-campagne wordt ontwikkeld, zal worden uitgegeven door Starbreeze Studios. Het nieuws werd bekendgemaakt in een nieuwe developer-update. 

Tim Schafer, directeur en oprichter van Double Fine Productions, deed de onthulling in een nieuwe video op hun YouTube-kanaal. Het in Stockholm gevestigde Starbreeze Studios heeft het nieuws zelf inmiddels ook bevestigd. Schafer zegt erg blij te zijn met de deal, vooral omdat de uitgever zich zelf ook met het ontwikkelen van games bezig houdt. Een recent voorbeeld hiervan is Payday 2, terwijl Starbreeze op de vorige generatie consoles verantwoordelijk is voor onder andere The Darkness en The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena.

De developers-update toont ons waar de ontwikkelaar mee bezig is. Hoewel de video vooral draait om het artwork, wordt er ook vroege gameplay getoond. Schafer en lead designer Zak McClendon geven echter duidelijk aan dat het getoonde level niet in de huidige vorm in de game zal verschijnen. Het fungeert als testcase waarin men hun ontwerpen uitprobeert, maar zal uiteindelijk uitgroeien tot een volwaardige locatie in Psychonauts 2.

Het beschikbare budget wordt dankzij de komt van de uitgever vergroot van 3,8 miljoen dollar naar ruim 11 miljoen. De game ligt nog op schema voor een release in 2018 en zal verschijnen op pc, PlayStation 4, Xbox One, Linux en OS X.